Follow by Email

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tofupullat ja muussi

Tämä on nopea arkiruoka, koska tofupullina käytän Tofumoonin valmiita tofupyöryköitä. Kastikkeena on aika "perinteinen" ruskeakastike. 
En juurikaan koskaan tee muussia pelkistä perunoista vaan lisään aina joukkoon vähintään porkkanaa ja pinaattia pakastimesta. Maustan muussin aina sipulijauheella ja valkosipulijauheella suolan lisäksi. Tähän en nyt laita varsinaista reseptiä muussia varten, koska esim. edellisessä reseptissä sellainen on ja muussihan on helppo tehdä. Voit käyttää mielikuvitusta ;)


Kastike muussille

1 pkt Tofumoonin tofupyöryköitä
0,5-1 dl (tattari)jauhoja
(luomu)soijakastiketta
tomaattipyrettä
ketsuppia
suolaa, pippuria
sipulijauhetta, valkosipulijauhetta
kaurakermaa noin puoli purkkia eli 1 dl, lopun kaurakerman voit laittaa muussiin
noin 5 dl vettä
öljyä jauhojen paistamiseen, itse käytän kylmäpuristettua kookosöljyä

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauhot. Paista jauhot kunnolla ruskeiksi pitäen levyä vitosella. Huom! käytä puista lastaa tai haarukkaa, koska kuuma öljy sulattaa helposti muoviset! Lisää varovasti vettä koko ajan sekoittaen. Vesi kannattaa keittää ennen lisäämistä vedenkeittimellä niin jauhot ei paakkuunnu niin helposti. Lisää loraus soijakastiketta, loraus ketsuppia, tomaattipyrettä maun mukaan ja mausteet. Kastikkeessa pitää maistua tomaattisuus, mutta ei kuitenkaan liikaa. Keittele hetki ja lisää tarvittaessa vettä, jos kastike vaikuttaa liian paksulta. Lisää kaurakerma ja tarkista maku. Laita tofupyörykät kastikkeen joukkoon ja anna kiehua hiljalleen sen aikaa kun valmistat muussin jo keitetyistä kasviksista.

Käytännön vinkkejä:
Käytän tomaatttipyrettä tuubista, koska siitä on helppo puristaa sopiva määrä ruokaan kuin ruokaan. Ketsuppia käytän myös muissakin ruuissa sen vuoksi, että siitä saa samalla hieman makeutta ruokaan, joka taas tuo muita makuja paremmin esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti