Follow by Email

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Fuul (hölömö mössö)

Fuul eli savoks hölömö mössö :D on tässä tapauksessa eräänlainen helppo resepti papumössöön, joka on niin hyvää! Tämä resepti on peräisin sudanilaiselta mieheltä.
Jos googlaatte sanan fuul, saatte tulokseksi esim. erilaisia härkäpapu eli fava beans reseptejä. Härkäpapua kutsutaan myös ful -nimellä eli esim. afrikkalainen voi luulla sinun puhuvan jostain erilaisesta papuruuasta riippuen mistä päin on kotoisin. Tämä on vähän sama juttu kun hummuksen kanssa eli monissa maissa pelkkiä kikherneitä kutsutaan hummukseksi eikä sana hummus tarkoita ollenkaan sitä tahnaa jona me sen ymmärrämme.
Tähän reseptiin siis tarvitaan härkäpapuja, joita ei valitettavasti ole aina helppo löytää. Joissakin etnisissä kaupoissa niitä voi löytää esim. tölkeissä nimellä fava beans tai ful madames. Jos et millään härkäpapuja mistään löydä niin voit kokeilla käyttää niiden sijaan ruskeita papuja.


Ainekset:

1 tlk eli noin 400g härkäpapuja kypsinä
1-2 sipulia
runsaasti valkosipulia
noin 1-2 rkl tomaattipyrettä
vettä
noin 1 rkl juustokuminaa
1 tölkki tonnikalaa öljyssä (voit jättää pois ja laittaa toisen purkin härkäpapuja)
noin 1 rkl maapähkinävoita (sellaista jossa ei ole ainakaan kauheasti sokeria)
oliiviöljyä
runsaasti suolaa
pari tomaattia

Pilko sipuli ja purista valkosipuli ja kuullota pannulla hyvin runsaassa määrässä oliiviöljyä. Lisää joukkoon pavut joko valmiiksi muussattuina tai muussaa pannulla lasin pohjalla. Lisää tonnikala öljyineen, tomaattipyre, juustokumina, maapähkinävoi, suolaa ja loraus vettä. Sekoita ja anna muhia hetken aikaa. Jos et käytä tonnikalaa, niin laita lisää oliiviöljyä. 
Fuulin on tarkoitus olla aika suolaista eli lisää suolaa sen mukaan. Myös juustokuminaa pitää käyttää reilusti, jotta siitä tulee kunnolla makua. 
Laita levy nollalle ja pilko joukkoon tomaatit. Nauti vaalean leivän kanssa tai jos haluat käyttää pääruokana niin keitetyn riisin kanssa. Riisin kanssa syötynä voit tehdä fuulista hieman löysempää eli laittaa enemmän vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti