Follow by Email

torstai 7. helmikuuta 2013

Treenipuuro

Kaurapuuroa pidetään hyvänä ja terveellisenä aamupalana, joka pitää nälän loitolla pitkään. Ei ole kyllä minulla toiminut sillä tavalla koskaan ja on ennemminkin aiheuttanut epämiellyttävää purplatusta mahaan ja suolistoon. En ollut koskaan ennen kokeillut kaurapuuroa raakapuurona, mutta nyt kun tulee liikuttua paljon halusin kehittää jotain terveellistä treeniä varten perinteisten rahkojen ja raejuustojen tilalle. Törmäsin Keittiökameleontti -blogiin http://www.kitchenchameleon.com/, jossa oli monenlaisia ihania raakaruokareseptejä ja siellä silmä osui raakapuuroon. Siitä se ajatus sitten lähti. Eikä kaurapuuro raakana ole purplatellut sisuksissa!

Treenipuuron pohja

0,5 dl luomukaurahiutaleita
0,5 dl tattarihiutaleita
2-3 dl vettä
1-2 Reilun Kaupan banaania (muut banaanit maistuu paljon pahemmalle)
1-2 dl maustamatonta luomusoijajogurttia tai kauramaitoo
Muutama taateli
Kourallinen kuorellisia manteleita
Jotain proteiinilisää, itse laitan mm. chian siemeniä, proteiinivinkkejä löytyy esim täältä http://www.vegaaniliitto.fi/proteiini.html
Makeutusta maun mukaan esim. karppisokeri ja stevia, myös banaani ja taatelit tuo makeutta

Illallalla laitan hiutaleet likoomaan yöksi veteen valmiiksi blenderiin. Aamulla on sitten helppo lisätä loput aineet sekaan ja surauttaa blenderillä ihanan tasaiseksi namiherkuksi. Pohjan lisäksi laitan yleensä joko marjoja (mustikka, mustaherukka, punaherukka) tai jos tekee mieli suklaata niin sitten raakakaakaojauhetta ja Puhdistamon Rakkauspakkausta, joka on niin nannaa! Toki sekaan voi laittaa ihan mitä ikinä mieleen tulee ja itsekin tulen varmasti kokeilemaan lisää erilaisia makuja. Kannattaa kuitenkin unohtaa suosiolla valmiit mehukeitot, joiden marjapitoisuus on niin naurettavan pieni, että ennemmin käy pakastealtaasta poimimasta ihan oikeita marjoja jos niitä ei kotipakkasesta löydy.

Tästä tulee melkein litran annos, mutta käytänkin sitä aamupalana, lounaana ja välipalana eli pakkaan sen mukaan maitoajoilta säästämääni Lindahlsin turkkilaisen jogurtin sankkoon ja siitä sitten lipitän pitkin päivää.

Määrät ovat tietenkin noin määriä, koska tässä ei mittailuita tarvita. Eikun humpsauttelee vaan oman mielen ja maun mukaan. Voiko tästä nyt enää puuro/aamupala/välipala/treenieväs terveellisemmäks tulla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti