lauantai 16. helmikuuta 2013

Paprika-tomaatti-pastakastike

Spagetti herkullisen kastikkeen kera on yksi lempiruokani ja yleensä se on myös helppo ja nopea tehdä. Etsiskelen välillä netistä erilaisia reseptejä Pohjois-Afrikasta ja löysin helpon ja hieman erilaisen pastakastikkeen Algeriasta, joka ei ole "liian" eksoottinen suomalaiseenkaan suuhun. Tästä voisi jopa lapsetkin tykätä.

Muistakaa heittää mäkeen ne valkoset pastat, joiden ravintoarvo on olematon ja ostaa tilalle täysjyväpastaa. Esim. Rainbow:lla on edullista luomutäysjyväspagettia, jota itse tulee ostettua. Jos joku joskus bongaa minut kaupasta ostamassa tavallista valkosta makaroonia niin se tulee koiralle :D


Ainekset:
n. 4 hengelle

1 punainen paprika
4-5 tomaattia
1 salottisipuli tai tavallinen sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 tuore chili tai chilijauheseosta/chilikastiketta maun mukaan
(kaura)kermaa maun mukaan lorauksesta yhteen purkkiin
n. 1 tl sipulijauhetta tai enemmän
n. 1 tl valkosipulijauhetta tai enemmän
n. 1/2-1 tl savupaprikajauhetta
suolaa, pippuria

Kuullota kattilassa hetken pilkottu sipuli ja murskatut valkosipulit tilkassa (oliivi)öljyä. Lisää kattilaan pilkottu paprika, tomaatit ja chili jos käytät tuoretta. Lorauta hieman vettä sekaan ettei ainekset kuiva pohjaan kiinni ja anna hautua n. 15 min kannen alla. Lisää loput mausteet ja surauta sauvasekottimella soseeksi. Lisää (kaura)kerma ja tarkista maku, että sitä löytyy! Tarjoile täysjyväspagetin kanssa.

Vinkit! Jos haluat nähdä enemmän vaivaa paahda paprika ensin uunissa ja sen jälkeen kuori. Paahdettu paprika antaa herkullisen maun eikä kastikkeeseen jää paprikan kuorisattumia. Tämä lyhentää myös kastikkeen keittoaikaa huomattavasti. Voit kuoria myös tomaatit.
Jos taas haluat säästää aikaa ja vaivaa keskellä viikkoa ota paprika (ja sipuli) pakasteesta ja korvaa tomaatit (chili)tomaattimurskalla.
Jos et ole vegaani tai savolaenen vekkaani korvaa kerma tuorejuustolla tai sulatejuustolla.

3 kommenttia:

  1. Nami nam, tätä tehdäänkin meillä tänään! Kiva blogi, jatka samaan malliin, niin saan jatkossakin reseptit kätsysti täältä:)
    -Sonja

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ruokia ja reseptejä on kuvineen minulla jo monta jonossa kunhan vaan ehdin ne tänne näpyttelemään! Kerro sitten mitä tykkäsit :)

    VastaaPoista
  3. Tein tätä justiinsa ja oli kyllä maistuvaa ja peukku ylös tuli perheeltäkin! Ens kerralla kyllä paahdan paprikan ja kalttaan tomaatit mutta hyvin meni ilman "vaivannäköäkin" Kiitos tästä reseptistä! ps. Olen niin samaa mieltä tosta valkosesta pastasta ;D

    VastaaPoista