Follow by Email

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Herneitä, porkkanaa ja sieniä "kermassa"

Äsken kokkaamani ruoka saa kunnian päästä ensimmäiseksi reseptiksi. Todella nopea ja helppo ruoka! Tämän reseptin pohja tulee Algeriasta mieheni kotimaasta. Tällä ruualla ei Algeriassakaan ole mitään sen hienompaa nimeä. Ainekset kuulostaa tylsiltä ja tosi "vihannesmaisilta", mutta tämä on tosi hyvää! 

Yleensä en koskaan tee yhtään ruokaa tarkalleen reseptin mukaan vaan lisään kaikkiin aina jonkun oman tvistin. Tässä ruuassa se on savutempe ja soijajogurtti creme fraichen tilalla. Mausteita heittelen aina oman mieleni mukaan.


Ainekset:
2-4 hengelle

500g kypsiä herneitä tai Palkuaisen hernetempeä
3 porkkanaa
1 rasia tai n. 5 kpl keskikokoisia jumbo herkkusieniä (mitkä sienet tahansa käy!)
1 pkt Tofumoonin savutempeä (voi jättää pois jos et satu mistään löytämään tai korvata vaikka kylmäsavutofulla. Jos jätät pois suosittelen laittamaan enemmän savupaprikajauhetta antamaan pientä savuaromia.)
noin 4 valkosipulin kynttä tai maun mukaan puristettuna tai pieneksi pilkottuna
1,5 - 2 dl maustamatonta luomusoijajogurttia (tai ranskankermaa)
suolaa, mustapippuria ja muita valinnaisia mausteita esim. lempiyrttejä, chiliä, savupaprikajauhetta jne, mukaan voi lorauttaa myös chilikastiketta tai pestoa.
kylmäpuristettua kookosöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen

Pilko porkkanat ja keitä kypsiksi pienessä vesimäärässä.

Paloittele sienet ja savutempe. Kun porkkanat on keitetty paista pannulla ensin hetki savutempeä ja sieniä ja lisää sen jälkeen joukkoon loput ainekset. Mausta ja sekoita. Syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti