torstai 13. kesäkuuta 2013

Mutkatonta grillailua osa 2. Grillatut tempetofuvartaat

Odotin innolla päästä kokeilemaan Palkuaisen hernetempeä ja lupiinitempeä grillattuna. Voi taivas sentään miten hyvää siitä tuleekaan! Puilla grillattuna tempe oikein imee itseensä savun makua, joka antaa todella hyvän lisän. Kaikille kaasugrillaajille tämä onkin huono uutinen. Jos siis vain on mitenkään mahdollista grillata puilla niin suosittelen! Vartaista ei tullut otettua varsinaisia kuvia kun ystävien kanssa ruokaa nautittiin, mutta pöydän antimista on hieman kuvaa. Kattaus ei kylläkäään ole mikään erikoisen hienosti ajatuksella toteutettu juttu.Tempet ja tofu kannattaa laittaa marinoitumaan edellisenä iltana. Vartaita varten Palkuaisen tempet kannattaa leikata neljään osaan. Tofuna vartaissa kannattaa käyttää ainoastaan Tofumoonin tofulihaa tai friteerattua tofua, koska normaali tofu on liian pehmeää vartaisiin ja voi murentua.

Marinadi

oliiviöljyä reilusti
pieni loraus tummaa balsamicoviinietikkaa
puristettua valkosipulia reilusti
luomusoijakastiketta
sipulijauhetta
suolaa
chilikastiketta
ripaus sokeria
lisäksi voit laittaa esim. grillimaustetta.
tarvittaessa loraus vettä

Tempe imee itseensä aika paljon makuja maistumatta silti suolaiselle tai tuliselle, joten suolaa ja mausteita kannattaa käyttää reilusti marinadiin. Laita tempe -ja tofupalat esim. teräksiseen vuokaan ja kaada marinadi päälle. Varmista, että marinadia riittää kaikkiin kohtiin. Palojen ei kuitenkaan tarvitse uida marinadissa. Peitä astia elmukelmulla ja laita jääkaappiin.

Puilla grillatessa ei kannata päästä puita ihan täysin harmaiksi paloiksi vaan sen verran ettei pala enää isolla liekillä. Apuna kannattaa käyttää suihkepulloa vedellä, jolla ruikkimalla voi mahdollisia liekkejä taltuttaa ja saada myös savua aikaiseksi, jotta sitä pääsee kunnolla tarttumaan vartaisiin. Vartaat kannattaa laittaa grilliin folion päälle, jotta öljyä ei tipu grilliin. Voit kaataa myös marinadin jämät astiasta foliolle vartaiden päälle grillatessa. Grillaa vartaita sen aikaa, että tempen pinta ruskistuu.
Nauti salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti