torstai 13. kesäkuuta 2013

Couscous salaatti ja Savolaisen vekkaanin salainen salaattikastike

Tämä olkoon myös juttusarjan Mutkatonta grillailua osa 1.

Mielestäni markettien tofunakit ei ole yleensä mitään suuria herkkuja, mutta viimekesänä koin ahaaelämyksen Poutun Onni Kasvistofugrillerin suhteen. Sinapin kera sitä ei kannata vetää, mutta esim. tämän couscous salaatin kanssa se sopii mainiosti antaen sille lisämakua!

Salaattikastikkeen kehittelin jo vuosia sitten enkä ole sitä suostunut vielä kenellekään paljastamaan vaikka ei siinä mitään "erikoista" ainesosaa olekaan. Se on aina ollut tykätty kastike salaatin kuin salaatin kanssa ja olen jopa haaveillut sen pullottamisesta kauppojen hyllyille :D. Niin ja tottakai patentoimista! :D No mutta nyt sen kuitenkin paljastan. Mausteiden määriä en tosin laita, koska ne heitän aina ihan näppituntumalla ja maistelemalla, joten parempi on kun en edes yritä niilä lusikoiksi arvioida.


Couscous salaatti
Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Joukkoon kannataa lisätä vähän oliiviöljyä ja suolaa. Kypsän ja jäähdytetyn couscouksen sekaan voit pilkkoa haluamiasi vihanneksia. Kuvassa on kurkkua, tomaattia ja salaatinlehtiä.


Salainen salaattikastike

1 prk luomusoijajogurttia
loraus öljyä
pursotuksellinen sinappia
Meiran yrttiseos valkosipulinen -seosta runsaasti
luomuvalkosipulijauhetta runsaasti
sokeria ja suolaa
extrat: ruohosipuli tuore tai kuivattu, ripaus chiliä tai chilikastiketta

Sekoita kaikki sekaisin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 min. Tarkista taas maku maustumisen jälkeen. Kastikkeen on tarkoitus olla voimakkaan makuinen yrttinen valkosipulikastike ja kaikki ainekset on tarkkaan maisteltu reseptiin eli mitään ei kannata jättää pois tai vaihtaa, koska se muuttaa koko kastikkeen toisenlaiseksi. Varsinkin yrttiseos on tarkka asia. Alunperin käytin jotain Santa Marian yrttiseosta, mutta kun sen valmistus lopetettiin jouduin etsimään tilalle toisen ja se ei ollut helppoa. Kokeilujen jälkeen Meiran yrttiseos valkosipulinen sopi parhaiten ja nyt jännitän, että sitä ei lopeteta :D

Tofugrillerit voi paloitella ja paistaa pannulla jos grillaaminen ei onnistu tai innosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti