sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Täytetyt tattariletut

Törmäsin netissä reseptiin Täytetyt ranskalaiset tattariletut ja siitä tuli idea tehdä tattarilettuja omalla täytteellä. Täytteeksihän tässäkin voi laittaa ihan mitä vaan mieleen tulee, mutta minun teki mieli kokeilla pestolla marinoituja kikherneitä ja herkkusieniä. Tuota täytettä olen tehnyt kerran aikaisemmin algerialaisen ruuan lisukkeeksi, jonka reseptin postaan myöhemmin. Täytteen idea on peräisin Chocochilin Sriracha-pestokikherneistä.



Tattariletut



  4 ½ dl tattarijauhoja
 1 tl hienoa merisuolaa
  6 dl vettä
 1 kananmuna tai korvaa kananamuna esim. kaurakermalla ja rasvalla


Yhdistä jauhot, suola ja vesi. Vatkaa voimakkaasti. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä
2 tuntia, ennen kuin lisäät kananmunan. Lisää muna ja vähän nestettä tarvittaessa.



Täyte


2 rasiaa herkkusieniä

2 tölkkiä kikherneitä
1 prk maustamatonta luomusoijajogurttia
1 prk vihreää pestoa tai itsetehtyä (ohje alla)
1tl jauhetua jeeraa (juustokumina)
1tl savupaprikamaustetta
chilikastiketta maun mukaan
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

Pilko herkkusienet ja sekoita kaikki ainekset yhteen paitsi soijajogurtti. Paista pannulla lettujen paistamisen ajan miedolla lämmöllä. Soijajogurtin voi paistamisen jälkeen sekoittaa täytteeseen tai tehdä siitä erillisen kastikkeen sekoittamalla siihen maun mukaan sinappia, suolaa, ripaus sokeria tai steviaa, yrttejä, valkosipulia, chiliä kastikkeena tai jauheena jne.


Laita täytettä letun toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli päälle.



Vihreä pesto


1 ruukku tuoretta basilikaa
3-4 valkosipulin kynttä
1-2 kourallista pinjan siemeniä (auringonkukan siemenetkin käy)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1-1 1/2 dl oliiviöljyä 

pinaattia esim. pakastettua 2 kuutiota

Sekoita kaikki aineet kunnolla tehosekoittimella (blenderi, sauvasekoitin jne.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti