Niinpä ajattelin, että teen pitsapohjan tattarista ja kun täytteenä on kasviksia ja "juustona" pehmeää tofua niin ei se nyt kovin epäterveellistä voi olla!
Pitsapohja
pellillinen pitsaa
n. 6 dl tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta tai vaihtoehtoisesti 25g hiivaa
2 tl suolaa
2,5 dl vettä
n. 0,5 dl oliiviöljyä
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vesi ja oliiviöljy. Jos käytät hiivaa liota ensin hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja tattarijauhot vähitellen ja lopuksi öljy.
Itse tein leivinjauheella ja silloin pohjasta tulee ohut ja ehkä hieman kengänpohjamainen, mutta hyvältä se silti maistui. Tattarijauhoilla taikinasta ei tule samanlaista sitkosta kuin vehnäjauhoilla. Taikinan saa vaivattua veitsellä tai lusikalla.
Taikinan levittäminen leivinpaperille käy helpoiten voiveitsellä levittämällä.
Täytteitä jokainen voi laittaa oman mielen mukaan, mutta tässä yksi vaihtoehto.
Täytteet:
tomaattikastiketta joko valmista tai sekoita itse esim. tomaattipyreestä, ketsupista ja chilikastikkeesta.
oreganoa tomaattikastikkeeseen
herkkusieniä rasiallinen
2 porkkanaa
1 sipuli tai n. puoli pussia pakastettuja sipulikuutioita
aurinkokuivattuja tomaatteja
hampun siemeniä
2 valkosipulin kynttä puristettuna
suolaa, pippuria, basilikaa
Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja pilko herkkusienet ja sipuli. Paista hetki pannulla tilkassa öljyä kaikki ainekset sekaisin ja lisää mausteet. Lisää täyte pitsaan. Laita pinnalle tomaattia ja tofu"juusto". Paista pitsaa uunissa 200 asteessa noin 20-30 min.
Tofu"juuston" ohje:
1 pkt pehmeää tofua (itse käytin Tofumoonin silkeniä, joka on isompi pakkaus kuin oy Soya ab:n tofu)
0,5 dl oliiviöljyä
3 rkl viinietikkaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria tai steviaa
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai blenderillä ja kaada pitsan päälle.
Hyvää tuli ja mieskin tykkäsi!