torstai 13. kesäkuuta 2013

hätävarakeitto

Edellisen postauksen grillailun aikaan minulle tuli olo kun oli ystäviä kylässä, että entäs jos ruoka ei riitäkään kaikille. Kaapeissakaan ei juurikaan ollut mitään ihmeitä perusjuttujen kuten mausteiden lisäksi. Edes perunoita ei löytynyt tai riisiä. Oikeastaan löysin vaan couscousta, pari porkkanaa, sipulia ja 2dl purkin paseerattua tomaattia, sekä papumixin. Hetken mietittyäni ajattelin, että kyllähän näistä nyt saa kyhättyä vaikka keiton couscousille Pohjois-Afrikkalaiseen tyyliin. Täytyy sen verran kehua, että keitto ylitti kaikki odotukseni ja siitä tuli ehdottomasti yksi parhaista keitoista, jota olen koskaan tehnyt ja täysin omasta päästä sävellettynä! Kuvaa ei tullut otettua, mutta laitan kuvan ruokapöydästä toisesta suunnasta kuin edellisessä postauksessa :D


Mustassa kattilassa pilkottaa keitto.

Ainekset (muistaakseni)

2 isoa porkkanaa
2 sipulia
2 dl tetra paseerattua tomaattia
1 tetra Gogreenin papumixiä
kasvisliemikuutio
loraus tummaa balsamicoviinietikkaa
oliiviöljyä
chilikastiketta
luraus ketsuppia
chiliseosta
jeeraa
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
suolaa, pippuria
vettä silleen sopivasti
tattarijauhoja tai vehnäjauhoja suurustamiseen noin 2rkl
lorautinkohan kans vähän soijakastiketta...

Viipaloi porkkanat ja pilko sipulit. Laita kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota tovi sipulia ja porkkanoita. Laita lopussa kasvisliemikuutio pehmenemään sekaan. Kaada vettä joukkoon ja paseerattu tomaatti sekä kaikki loput ainekset ja mausteet. Sekoita joukkoon myös jauhot. Anna porista sen aikaa, että porkkanat ovat varmasti pehmeitä. Tarkista maku. Keittoa voi siis syödä pelkkänä keittona tai couscousin kanssa. Sopii myös riisille ja quinoalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti